22 Ιανουαρίου, 2021

 

 

 

 

Τελικά γίναμε διάσημοι
τεύχος 56, 6/2017

 

1. Οι χαρούμενοι σύντροφοι

Μάθαμε ότι διάφοροι σύντροφοι από αυτούς που δεν μας περιβάλλουν με στοργή και προδέρμ, είναι μάλλον χαρούμενοι. Γιατί, ενώ κατά τη γνώμη τους όλο λέμε ότι το ελληνικό κράτος θα εμπλακεί σε πόλεμο, πόλεμος δεν βλέπουν να γίνεται, οπότε αποδεικνύεται ότι πάλι μαλακίες λέγαμε. Και όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις -περιπτώσεις όπου λέμε μαλακίες, όχι όπου δε γίνεται πόλεμος- οι σύντροφοι χαίρονται.

Δεν ξέρουμε πώς αντιλαμβάνονται οι σύντροφοι τα λεγόμενά μας, αλλά απ’ όσο ξέρουμε εμείς, ποτέ σε αυτό το περιοδικό δεν είπαμε ότι το ελληνικό κράτος θα εμπλακεί σε πόλεμο. Όχι γιατί δεν πιστεύουμε τέτοιο πράγμα, αλλά γιατί προσπαθούμε σκληρά ώστε να μην επιβαρύνουμε την ελληνική γραμματεία με περισσότερες κοινοτοπίες από όσο είναι αναγκαίο. Να το ξέρετε πάντως: κατά τη γνώμη μας, το να λέει κανείς ότι το ελληνικό κράτος κάποτε θα εμπλακεί σε πόλεμο είναι αυταπόδεικτο. Αυτό κάνουν τα έθνη κράτη από τότε που ο Κρόμγουελ ένωσε τις Βρετανικές νήσους, από τότε που ο Ναπολέων παραλίγο να κατακτήσει την Ευρώπη και από τότε που ο Μακρυγιάννης υποπτεύθηκε ότι για να προστατεύσει «τα αρχαία» πρέπει να κατακτήσει την Κωνσταντινούπολη.

Αντιλαμβανόμαστε βέβαια ότι υπάρχουν σύντροφοι που νομίζουν ότι κάποια στιγμή (πιθανόν μετά τη Γένοβα) τα έθνη κράτη σταμάτησαν να κάνουν τέτοια πράγματα. Επίσης ότι υπάρχουν σύντροφοι που νομίζουν ότι ειδικά το ελληνικό κράτος ποτέ του δεν έκανε τέτοια πράγματα, γιατί η δασκάλα στην πρώτη δημοτικού τους είχε πει ότι «η Ελλάδα ποτέ δεν έχει κάνει επιθετικό πόλεμο» και έκτοτε αδυνατούν να αποσείσουν την τόσο ύπουλη επίδραση του κρατικού εκπαιδευτικού συστήματος στη διανοητική τους συγκρότηση.

Αυτοί ίσως να βοηθούνταν κάπως αν συνειδητοποιούσαν ότι ήδη γύρω από την επικράτεια του ελληνικού κράτους μαίνεται πόλεμος εδώ και τουλάχιστον είκοσι χρόνια. Και ότι ουδέποτε το ελληνικό κράτος αδιαφόρησε για τις συγκρούσεις που μαίνονται στο εγγύς εξωτερικό του. Βέβαια, θα πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς είναι η κρατική επικράτεια και το εγγύς εξωτερικό της. Τι σημαίνει Μέση Ανατολή, Σουέζ, Βαλκάνια και Στενά του Βοσπόρου. Τι σημαίνει ελληνικό κράτος και ποια είναι η ιστορία του. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουν να διαβάζουν εφημερίδες και βιβλία. Και ότι τελικά -ω της φρίκης και οδύνης- ενδέχεται περιστασιακά να μην προλαβαίνουν να διαβάσουν Ιντυμήντια, με τα γνωστά αποπροσανατολιστικά αποτελέσματα. Είναι γι’ αυτό που έχουμε προνοήσει να βάλουμε ολόκληρη τη στήλη «Περίπτερο» σε ειδική περιοχή στο σάιτ μας και πουλάμε μόνο πέντε ευρώ τη μπροσούρα Η Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου: για να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εντρυφούν, έστω ακροθιγώς, στα ζητήματα του παγκόσμιου διακρατικού ανταγωνισμού, αλλά ταυτόχρονα να προλαβαίνουν να διαβάζουν και ιντυμήντια. Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος!

Και αφού το ζήτημα των κατά λάθος χαρούμενων συντρόφων επιλύθηκε, μπορούμε να περάσουμε σε πιο σοβαρά ζητήματα.

 

2. Η δίκη του αιώνα

Μετά και από την τελευταία αφίσα των autonome antifa με θέμα «τι προκαλεί την τουρκική προκλητικότητα» ανακαλύψαμε ότι κάποιο ακαθόριστο κομμάτι των πρακτόρων του ελληνικού κράτους άρχισε να μας αποκαλεί από τηλεοράσεως «πράκτορες της ΜΙΤ». Απ’ όσο γνωρίζουμε μάλιστα, οι κατηγορίες αυτού του είδους κάποια στιγμή καταλήγουν στα δικαστήρια με κατηγορίες επί εσχάτης προδοσίας.

Τους το λέμε λοιπόν από τώρα για να είμαστε ξηγημένοι. Ρε κερατάδες, είμαστε προετοιμασμένοι! Έχουμε ήδη καταρτίσει κατάλογο αξιόπιστων μαρτύρων υπεράσπισης που θα στήσουν υπερασπιστικό τείχος ενάντια στον άδικο διασυρμό ετούτου του φερέγγυου, υπεύθυνου και πάνω απ’ όλα πατριωτικού περιοδικού! Στον κατάλογο των υποψηφίων μαρτύρων υπεράσπισης του περιοδικού antifa περιλαμβάνονται:

1. Άγγελος Συρίγος, καθηγητής διεθνών σχέσεων του Παντείου. Ο κύριος Συρίγος θα εξηγήσει τι εννοούσε στις 13 Μαρτίου όταν έγραφε ότι «το θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων σπανιότατα βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στα πρώτα οκτώ θέματα των ειδήσεων στην Τουρκία», και γιατί την ίδια στιγμή τα ελληνικά ΜΜΕ στα οποία ο ίδιος εμφανίζεται σχεδόν καθημερινά, προσπαθούσαν να ψήσουν τον κόσμο όλο ότι το τουρκικό κράτος δεν έχει άλλα ενδιαφέροντα πέρα από τη βραχονησίδα «Μουφοί» (ή κάτι τέτοιο) και τις προσπάθειες κατάληψής της με φουσκωτό (ή κάτι τέτοιο). Επίσης θα εξηγήσει γιατί τώρα και όχι πέρυσι «είναι καιρός να μιλήσουμε για το μεγάλο ταμπού: την αύξηση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».1

2. Στάθης Τσοτσορός, ειδικός περί της ενέργειας και νυν πρόεδρος των ΕΛληνικών ΠΕτρελαίων. Ο κύριος Τσοτσορός θα εξηγήσει τι μύγα τσίμπησε τα ΕΛΠΕ τον Ιούνη και ζητούν «άρση της απαγόρευσης ερευνητικών εργασιών πέραν της θαλάσσιας ζώνης των έξι ναυτικών μιλίων». Θα ερωτηθεί αν είχε προηγουμένως συζητήσει το επίκαιρο του ζητήματος με τον κύριο Συρίγο. Τέλος θα κατονομάσει τους «παράγοντες της αγοράς» οι οποίοι έσπευσαν να του πουν να το βουλώσει γιατί ζητήματα όπως αυτό που έθιξε αφορούν «αποκλειστικά το υπουργείο Εξωτερικών και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό» και τι «παράγοντες της αγοράς» είναι αυτοί που ασχολούνται με τέτοια πράγματα.2

3. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής «τουρκολογίας» στο ΕΚΠΑ. Ο κύριος Μάζης θα εξηγήσει τη μεθοδολογία μέσω της οποίας ανακάλυψε το 2010 «τους υδρίτες μεθανίου της περιοχής Καστελορίζου», τι σχέση έχουν οι τουρκολόγοι με τους γεωλόγους και ειδικότερα τι σχέση έχει ο Μάζης με τον Τσοτσορό και τον Συρίγο.3 Επίσης πως διάολο όλοι αυτοί, εκτός από γεωλόγοι και τουρκολόγοι, πρόλαβαν να γίνουν και αναρχολόγοι και να λένε στις τηλεοράσεις για πάρτη μας. Τέλος θα του επισημανθεί ότι αν τολμήσει να ανακαλύψει τίποτα υδρίτες μεθανίου στα Εξάρχεια, με υπόρρητο στόχο την εισβολή του ελληνικού κράτους στα αμφισβητούμενα εδάφη, εμείς θα συστήσουμε επιστημονική επιτροπή που θα αποδεικνύει ότι η αποδοτικότερη εκμετάλλευση των υδριτών μεθανίου είναι τα κοκτέιλ μολότωφ.

4. Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρωθυπουργός του Ισραήλ. Ο κύριος Νετανιάχου θα περιγράψει πώς τον Φεβρουάριο του 2010 συνάντησε «κατά τύχη» τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό κύριο Παπανδρέου «στο καφέ Πούσκιν στη Μόσχα» και αποφάσισαν «ότι ήταν απολύτως λογικό να δημιουργήσουν σχέσεις στον πολιτισμό», ενώ τα προηγούμενα πενήντα χρόνια μόνο πορείες στην πρεσβεία του Ισραήλ, αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους και νηοπομπές στη Γάζα ήταν λογικό να δημιουργούμε. Θα κληθεί να εκτιμήσει από ποια διαβολική σύμπτωση, τον ίδιο ακριβώς μήνα του ίδιου έτους, ο κύριος Μάζης αποφάσισε ξαφνικά να «καταθέσει την άποψή του σχετικά με την ΑΟΖ» και αν η ΑΟΖ έχει σχέση με τον ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό και τις τυχαίες συναντήσεις στη Μόσχα.4 Τέλος, ως μόνιμος πρωθυπουργός του Ισραήλ από το 2010 έως σήμερα, θα εξηγήσει αν έχει παρατηρήσει διαφορές μεταξύ των περίπου δεκαπέντε Ελλήνων πρωθυπουργών και υπουργών εξωτερικών που εν τω μεταξύ εναλλάχθηκαν στην καρέκλα απέναντί του και θα αναλύσει την έννοια της συνέχειας του κράτους για όποιον δεν την έχει καταλάβει.

5. Στέφανος Κασιμάτης, δημοσιογράφος της Καθημερινής. Ο κύριος Κασιμάτης θα περιγράψει πώς, τον Νοέμβρη του 2016, έμαθε από «κύπριο αξιωματούχο» για την «πρόθεση της Αθήνας να εμποδίσει τη λύση του κυπριακού».5 Κατόπιν θα εξηγήσει κατά πόσο «η μη επίλυση του κυπριακού» θα βοηθήσει την ανεύρεση πετρελαίου από τον κύριο Τσοτσορό και γιατί το αφεντικό του, κύριος Παπαχελάς, πιστεύει ότι «ελλοχεύει μια κρίση στον ορίζοντα, διότι η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι θα κάνει κάποια (sic) εξόρυξη και η Τουρκία έχει αντιδράσει». Στην απάντηση του δεύτερου ερωτήματος μπορούν να βοηθήσουν όλοι οι προηγούμενοι εκτός από τον Νετανιάχου που όταν του έκαναν τη σχετική ερώτηση απάντησε «πάντα ελπίζουμε ότι τα θέματα θα επιλυθούν ειρηνικά», πιθανότατα χωρίς να το λέει απ’ την καρδιά του.6

(έχουμε κι άλλους αλλά δεν χωράνε, οπότε θα κλείσουμε με τον κεντρικό μάρτυρα υπεράσπισης):

ν+1. Οι χαρούμενοι σύντροφοι της προηγούμενης ενότητας. Οι σύντροφοι θα κλείσουν την ακολουθία των μαρτύρων υπεράσπισης, περιγράφοντας τη γνώμη του Μαρξ για το κράτος όπως αυτή αναπτύσσεται στον τρίτο τόμο του Κεφαλαίου. Αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο αποδείξουν ότι δεν υπάρχει κράτος, θα επισημάνουν ότι στα Εξάρχεια λέει ο καθένας ό,τι θέλει γιατί είναι τζάμπα και ότι εξαιτίας αυτής της περιρρέουσας συνθήκης, ακόμη και ο μεγαλύτερος βλάκας του κόσμου μπορεί να ποζάρει για μέγας αναλυτής του υπάρχοντος. Θα εξειδικεύσουν στην περίπτωσή μας σημειώνοντας ότι όλο λέμε ότι θα γίνει πόλεμος αλλά ποτέ δεν γίνεται, οπότε είμαστε μαλάκες. Θα υποβαθμίσουν την εθνοπροδοτική όψη των λεγομένων μας σημειώνοντας τη μηδαμινή τους διείσδυση στα Ιντυμήντια, από όπου μπορούν να παραθέσουν και στατιστικά. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα επιτύχουν την πανηγυρική μας απαλλαγή από την κατηγορία της κατασκοπίας, με το επιχείρημα του μειωμένου καταλογισμού. Ένα επίτευγμα πρωτοφανές στην ιστορία του έθνους κράτους.

Σας το είπαμε από την αρχή: είμαστε προετοιμασμένοι! Θα μας υπερασπίσουν οι καλύτεροι! Οι δίκες θα γίνουν -ως συνήθως- του κράτους καταδίκες! 

Κι εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε τις μαλακίες μας (μας φαίνονται κάπως σημαντικές).

 

 

Υ.Γ: Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους συντρόφους από το Δίκτυο Σπάρτακος. Αν και δεν τους γνωρίζουμε προσωπικά, ήταν οι μοναδικοί, απ’ όσο γνωρίζουμε, που είπαν μια καλή κουβέντα για εμάς όσο οι τουρκολόγοι και γεωλόγοι ανέλυαν από τηλεοράσεως την περίπτωσή μας.7

 

1. Άγγελος Συρίγος, «Ακυρώνοντας την Τουρκική Πολιτική», Καθημερινή, 13/3/2017.

2. Οριοθέτηση ΑΟΖ και Έρευνες Πέραν των 6 Μιλίων Ζητούν τα ΕΛΠΕ», Καθημερινή, 9/6/2017.

3. Ιωάννης Μάζης, «Περί των θαλασσίων Υδρογονανθράκων», Καθημερινή, 18/12/2010.

4. Η «τυχαία συνάντηση στο καφέ Πούσκιν», που ως τώρα ήταν μέρος της μυθολογίας των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, επιτέλους πιστοποιήθηκε! Σχετικά δες Αλέξης Παπαχελάς, «Είναι Πάντα Ωραίο να Έχεις Φίλους: Συνέντευξη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου», Καθημερινή, 18/6/2017. Για τις φλεβαριάτικες ανακαλύψεις του Μάζη, Ιωάννης Μάζης, «Περί των θαλασσίων Υδρογονανθράκων», οπ. πριν.

5. Στέφανος Κασιμάτης, «Ο Αρνητικός Ρόλος της Αθήνας στο Κυπριακό», Καθημερινή, 24/11/2016.

6. Αλέξης Παπαχελάς, «Είναι Πάντα Ωραίο...», όπ. πριν.

7. «ΑΘΩΩΣΗ του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ; Νίκη του κινήματος των φαντάρων, της Αλληλεγγύης και του εργαζόμενου λαού μας», http://diktiospartakos.blogspot.gr, 28/5/2017.