26 Νοεμβρίου, 2020

 

 

 

 

Εμείς και το φουμπού

 

Πρώτα η τεχνική όψη του πράγματος. Από το τεύχος 63 και μετά, όσοι και όσες ενδιαφέρονται για όσα υποστηρίζονται στο περιοδικό antifa και το site antifascripta.net, θα έχουν την πρωτοφανή δυνατότητα να «κάνουν φόλοου» τη διεύθυνση antifa scripta στο φέισμπουκ. Σε αντάλλαγμα, θα αποκτήσουν το αμφιλεγόμενο πλεονέκτημα να βλέπουν τις μαλακίες μας να ξεπηδούν στην οθόνη τους δίχως οι ίδιοι να ερωτηθούν, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Έπειτα η πολιτική όψη του πράγματος. Ως γνωστόν, όσα υποστηρίζονται στο περιοδικό antifa και τη διεύθυνση antifascripta.net, είναι γραπτές περιγραφές της συλλογικής εργασίας, δηλαδή της συλλογικής πρακτικής γνώσης που διαμορφώνουν δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες που οργανώνονται σε αντιφασιστικές ομάδες, ενώ την ίδια στιγμή χρησιμοποιούν τη συλλογική τους εργασία για να ανατιμήσουν τους εαυτούς τους. Οι σχετικές διαδικασίες συμβαίνουν εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, είναι δηλαδή ιστορικές διαδικασίες που, εκτός από τα ταπεινά μας υποκείμενα, διαμορφώνουν την εκάστοτε ιστορική συγκυρία και διαμορφώνονται από αυτήν.

Κατά συνέπεια, αυτά που θα ξεπηδούν στις οθόνες σας είναι συλλογικά προϊόντα. Και αυτοί που θα τα κάνουν να ξεπηδούν έχουν συνείδηση της συλλογικής τους φύσης. Προσπαθήστε να το θυμάστε όποτε κλείνουν τα σχετικά κυκλώματα. Κι εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθούμε να το θυμόμαστε εξίσου.