18 Ιουλίου, 2018
 

Οι μεταφράσεις και οι λοιπές εργασίες που απαιτούνται γι’ αυτή τη σελίδα συνήθως έχουν γίνει από την ομάδα antifa scripta. Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρεται το όνομα του μεταφραστή.

 

Τεκμηρίωση

Οι απόψεις οφείλουν να επικυρώνονται, να μετασχηματίζονται, να απορρίπτονται μέσα στην πεισματική πραγματικότητα της Ιστορίας. Η τεκμηρίωση συνεπώς δεν στηρίζει μόνο το ήδη κατακτημένο, μπορεί να ανοίξει και νέα μονοπάτια κριτικής αυτού του κόσμου.

Οι λιβυκές φυλακές μεταναστών που γέννησε η Ευρώπη
 Άρθρο του Eric Reidy με θέμα τη συμφωνία Ιταλίας - Λιβύης ούτως ώστε να κρατάει η 2η εντός των συνόρων της τους μετανάστες που επιδιώκουν να περάσουν στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα περιγράφει τα λιβυκά στρατόπεδα συγκέντρωσης (τυπικά και άτυπα) και το ρόλο των Λίβυων πολεμάρχων στη διαχείριση των μεταναστών.

 

Το έργο της αστυνομίας σε μια μεταβαλλόμενη κοινωνία
ή αλλιώς η ιστορία της διαχείρισης των μεταναστών στο πολυεθνικό Λονδίνο.
Η ομιλία του αρχηγού της μητροπολιτικής αστυνομίας σε κλειστή εκδήλωση που διοργάνωσε το ΕΛΙΑΜΕΠ και η βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα το Μάη του 2008.

"Θα το λειτουργεί η αστυνομία μόνο;"

η καούρα των μκο στη Λέσβο για το στρατόπεδο συγκέντρωσης


Θα ακούσει η Αμερική το καμπανάκι της Ουκρανίας;
Άρθρο  της Condoleezza Rice, πρώην υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Washington Post στις 8 Μάρτη 2014 

 

Τι πρέπει να γίνει;
Η επιθετικότητα του Πούτιν στην Ουκρανία δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη

Άρθρο του Zbigniew Brzezinski για τη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η αμερικανική εξωτερική πολιτική ενόψει των εξελίξεων στην Ουκρανία. Δημοσιεύτηκε στη Washington Post στις 4 Μάρτη 2014


Προσέξτε τι εύχεστε για την Ουκρανία

Οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί σε σημείο βρασμού: προβλέψεις για το μέλλον της Ουκρανίας. Άρθρο των Asian Times.

The truth lies in Rostock

Ένα ντοκιμαντέρ για το πογκρόμ στο Ροστόκ το 1992 στην Γερμανία. Μπάτσοι, ναζί και "τοπική κοινωνία" δείχνουν τις κανιβαλικές και δολοφονικές τους διαθέσεις απέναντι στους μετανάστες, στο φόντο της πρόσφατα επανενωμένης Γερμανίας.


Ευτυχισμένο το 1914!

Γεωπολιτική, ιμπεριαλισμός και παγκόσμιος πόλεμος το 1914 και σήμερα. Άρθρο του Economist.


Γράμμα από την μαφία της Μανωλάδας
Οι τεχνοκράτες υπάλληλοι των μαφιόζων της Μανωλάδας μας πληροφορούν για τις συνθήκες εργασίας και ζωής των παρανομοποιημένων μεταναστών στην περιοχή αλλά και γενικότερα στην ελληνική επικράτεια.

 

Το κράτος μας κλέβει τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Έκτακτη ανάγκη στις μακρινές Σάπες


Το Αφγανιστάν και ο μακρόχρονος πόλεμος
Τα προβλήματα του μισθοφορικού στρατού καταδεικνύονται με διαύγεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όμως, μία ελαφρά πλην ατελέσφορη νοσταλγία για τους κληρωτούς φαντάρους καταλαμβάνει τους πράκτορες της CIA με διδακτορικό
στις διεθνείς σχέσεις.

 

Λόγος του Μ.Χρυσοχοίδη στη Βουλή των Ελλήνων στις 10/04/12
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλάει στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής. Προσπαθεί να πείσει τους συναδέλφους του για την ανάγκη δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης και για τον υγειονομικό κίνδυνο που ενσαρκώνουν οι μετανάστες.  

 

Τι γυρεύει η Κίνα στο παζάρι;
Περιγράφοντας σύντομα, αλλά περιεκτικά, τη στρατηγική της περικύκλωσης του κινεζικού καπιταλισμού. Κείμενο του "ειδικού αναλυτή" George Friedman από το αμερικανικό think tank Stratfor.  

Αντιτρομοκρατικές "πρόβες" στην σκιά του εμφυλίου πολέμου στην Αλγερία

Η ζωή και η δολοφονία του Χαλέντ Κελκάλ. Ένα ενδεικτικό επεισόδιο της αντιμουσουλμανικής πολιτικής του γαλλικού κράτους, κάποια χρόνια πριν αυτή η πολιτική μπει στην ατζέντα ολόκληρης της δύσης.

 

Ματωμένα σύνορα
Η μέση Ανατολή "όπως θα έπρεπε να είναι" σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό του αμερικανικού στρατού (2006). Διαβάζεται μαζί με το κείμενο "Τρόμος και παράνοια στο μέτωπο AfPak" στη στήλη περίπτερο του τεύχους 28.
 

Η ΚΝΕ καταγγέλλει


Τα μπάχαλα και η κατώτερη τάξη

Μετάφραση αποσπάσματος από το διαφωτιστικό κείμενο “Riots and the underclass” του Alexander Cockburn στο περιοδικό Counterpunch, σχετικά με την πρόσφατη εξέγερση στην αγγλία.


Φάκελος Μοσχάτο

Πως να κατασκευάσετε μία ρατσιστική επιτροπή.

Στο πακιστανικό λιμάνι του Γκουαντάρ οι ψίθυροι πυκνώνουν

Ένα σύντομο και χρήσιμο άρθρο σχετικά με τις σχέσεις κίνας-πακιστάν,
τις βλέψεις της κίνας στον ινδικό ωκεανό, την πρόσφατη "ένταση των σχέσεων"
μεταξύ ηπα-πακιστάν.


Οι μελλοντικοί μας πόλεμοι

Άρθρο του Συνταγματάρχη Nicolas Le Nen.
Μία σύντομη περιγραφή του πολέμου στον 21ο αιώνα όπως τον φαντάζεται
ένας διακεκριμένος γάλλος καραβανάς.


Λόγος του Μ.Χρυσοχοΐδη στη βουλή των Ελλήνων, 19/2/2010

Ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης μιλάει στη βουλή για τη δολοφονία του Νικολά Τόντι 
και για το μέλλον της αστυνόμευσης.